تخته کوبی کمپوست قارچ دکمه ای

تخته کوبی بستر قارچ یا تخت کردن به معنای یکنواخت کردن سطح کمپوست های قارچ بر روی قفسه ها می باشد که با توجه به روش های مختلف کشت در روز اول ورود کمپوست و یا پس از سفید شدن ۷۰ درصد بسترها حدودا در روز یازدهم انجام میشود . مهمترین دلیل تخته کوبی بوجود آوردن یک سطح صاف و مساعد برای رشد یکنواخت میسیلیوم ها در تمام بستر کشت هستش که شرایط را برای انجام مراحل بعدی فراهم کند .

بعد از اتمام این مرحله میتوانید از سفره یا روزنامه بر روی بستر استفاده کنید .

پیشنهاد میکنم تمام کمپوست های یک طبقه را یکجا باز نکنید چون باعث خشکی آنها میشود بلکه ۴ بلوک یا ۶ بلوک را باز کنید و تخته کوبی کنید و سفره بکشید و بعد مجددا بقیه طبقه را تخته کوبی کنید .

 


تصاویر سالن های تحت مشاوره من که آماده خاکدهی هستند

 

 


پاسخ سوالات متداول درباره تخته کوبی بستر قارچ دکمه ای


برای دیدن پاسخ بر روی سوال کلیک کنید

 

اگر شرایط دما و رطوبت کمپوست زمان رسیدن بار مناسب باشه ۳۰ درصد رو بهم بزنید و تخته کوبی کنید اما اگر کمپوست با دمای بالا برسه باید تا کف کمپوست ها رو کامل بهم بزنید . در بخش مقالات سایت این نکته را کامل توضیح دادم

 

اگر زمان رسیدن بار دمای کمپوست ها و همچنین رطوبت کمپوست ها مناسب باشه ، زمان تخته کوبی ( روز دوم و یا روز یازدهم ) بر روی راندمان برداشت قارچ تاثیری ندارد اما اگر کمپوست ها با دمای بالا رسیده باشه و یا رطوبت کمپوست خیلی زیاد باشه باید همان روز اول تخته کوبی را تا کف انجام بدین تا از بروز خسارت جلوگیری کنیم .

 

اگر شرایط کمپوست ها استاندارد است پیشنهاد میکنم روز دوم کشت تخته کوبی را انجام بدین .

۳۰ درصد کمپوست ها را بالا بیارید و با کمپوستهای کناری همسطح کرده و با ماله پلاستیکی ضدعفونی شده محکم بکوبید تا صاف شوند و هیچ پستی و بلندی باقی نماند . دقت کنید در این پروسه نباید کمپوست ها خشک شوند .

زمانی که سطح کمپوست ها حدود ۷۰ درصد سفید شد تخته کوبی را شروع کنید . اگر دمای مغز کمپوست ها را ۲۵ درجه نگه داریم معمولا تا روز ۱۱ این اتفاق میوفته .

پیشنهاد من اینه که اگر شرایط دما و رطوبت کمپوست ها استاندارد هستش روز دوم تخته کوبی را انجام بدین و ۳۰ درصد سطح کمپوست را تخته کوبی کنید .

هدف از تخته کوبی بستر قارچ دکمه ای این است که پستی و بلندی را حذف کنیم و سطح یکنواختی داشته باشیم . مزیت این کار این است که زمان خاکدهی یک سطح صاف داریم که براحتی و خیلی سریعتر می توانیم خاکدهی را با ارتفاع یکسان انجام دهیم و در نتیجه میسلیوم ها هم یکنواخت تر در خاکپوششی بستر قارچ رشد میکنند .

روش های متفاوتی وجود دارد . بعضی از اساتید روز اول کشت و بعضی هم روز ۱۱ کشت را پیشنهاد میکنند که اگر شرایط کمپوست ها استاندارد باشد هردو نتایج یکسانی دارد .

 

زمانی که بار رسید اگر شرایط کمپوست ها عادی هستش پیشنهاد میکنم در روز اول دمای کمپوست ها را به ۲۵ درجه رسانده و روز دوم تخته کوبی را انجام بدین

پیشنهاد من این است که ۳۰ درصد کمپوست ها را با کمپوست های کناری بهم بزنید و با ماله پلاستیکی محکم بکوبید تا صاف بشه

پیشنهاد من اینه روز اول دمای کمپوست ها رو به ۲۵ درجه برسانید و روز دوم تخته کوبی بستر قارچ را انجام بدین اما تخته کوبی در روز ۱۱ هم ایرادی ندارد

تخته کوبی تا روز سوم مشکلی بوجود نمیاره و معمولا تاخیر نخواهیم داشت . تاخیر در برداشت به مراحل دیگر کشت هم مربوط میشود . بطور مثال تعداد روزهای سفید شدن کمپوست ، تعداد روزهای سفید شدن خاکپوششی ، آماده سازی بستر بعد از رافلینگ ، نحوه شوکدهی ، میزان دما و رطوبت بستر بعد از شوکدهی در زمان رسیدن محصول نقش دارند .

بعضی از کمپوست ها خیلی فشرده هستند ،  بعضی از کمپوست ها دارای بذر بیشتری هستند ، بعضی از کمپوست ها کنار بخاری هستند و همچنین شرایط دیگری که ممکن است دمای کمپوست های بخشی از سالن با قسمت های دیگر متفاوت باشد .

نظر اساتید متفاوت است . پیشنهاد من طبق تجربه این است که اگر شرایط دما و رطوبت کمپوست ها زمان رسیدن بار استاندارد است روز دوم کشت این مرحله مهم را انجام دهید .

مزیت این کار این است که میسلیوم ها بطور یکنواخت در سطح بستر رشد میکنند و زمان خاکدهی یک سطح صاف و عالی و بدون پستی و بلندی داریم که براحتی و خیلی سریعتر می توانیم خاکدهی را با ارتفاع یکنواخت انجام دهیم و در نتیجه میسلیوم ها هم یکدست در خاکپوششی بستر قارچ رشد میکنند .

البته در شرایطی هم مجبور هستیم که کل کمپوست ها را تا کف بهم بزنیم تا بتوانیم از آسیب دیدن کمپوست ها جلوگیری کنیم که در بخش مقالات سایت توضیح دادم

اگر شرایط دما و رطوبت کمپوست ها استاندارد باشه ۳۰ درصد عمق کمپوست را با کمپوست های کناری بهم بزنید و بعد با ماله پلاستیکی محکم بکوبیدتا صاف شود .

 

فقط در شرایط خاص تا ته کمپوست را باید بهم بزنیم که در مقاله کمپوست با دمای بالای ۳۰ درجه توضیح داده شد .

بعد از اینکه با دست سطح رو یکنواخت کردیم باید با ماله پلاستیکی ضدعفونی شده محکم بر روی بستر بکوبیم تا تمام پستی و بلندی ها حذف شود و سطح بستر صاف و یکنواخت شود .

بطور خلاصه تخته کوبی به معنای یکنواخت کردن سطح کمپوست های قارچ دکمه ای بر روی قفسه ها می باشد که با توجه به روش های مختلف کشت در روز اول ورود کمپوست و یا روز یازدهم انجام میشود .

بله حتما ماله پلاستیکی را ضدعفونی کنید تا از بروز آلودگی و بیماری در سالن جلوگیری شود . رعایت بهداشت یکی از مهمترین وظایف هر تولیدکننده است که از بروز خسارت در سالن قارچ جلوگیری میکند .

با توجه به اینکه میدانم تصمیم دارید به یک تولیدکننده موفق قارچ دکمه ای تبدیل شوید به شما میگویم که تخته کوبی را حتما انجام دهید .


دوره آموزش تخصصی کشت قارچ دکمه ای در سایت منتشر شد


 

تومان۱,۵۰۰,۰۰۰

437 دقیقه فیلم آموزشی از صفر تا صد راه اندازی سالن و کشت قارچ توسط مهندس کرامتی

بهمراه بخش کنترل آفات و بیماری های سالن و فصل نکات طلایی تولید قارچ

 

پکیج فیزیکی شامل یک فلش 16 گیگ + کتاب چگونه سالن قارچ بسازیم 

 

ارسال فوری توسط پست و تیپاکس به سراسر ایران

 

 


مقالات تخصصی زیر را ببینید


 

تخته کوبی سالن قارچ بازدید مهندس کرامتی

دوره آموزش تخصصی ساخت و تجهیز سالن قارچ طی روزهای آینده در سایت قرار میگیرد 

2 Comments

نکات سفارش کمپوست قارچ

۱) مهندس کرامتی نماینده رسمی فروش کمپوست سهیل و کمپوست جوانه (قابل استعلام) در سراسر کشور است و با اطمینان

2 Comments

آیا خریدار کمپوست قارچ هستید ؟؟

یک نکته مهم برای خریداران کمپوست قارچ دکمه ای در بعضی فصل های سال بدلیل

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *